Mensen voelen zich aangetrokken tot andere mensen. Mensen flirten. Ook op straat. De één doet dit wat makkelijker dan de ander. Maar het gebeurt. Mannen, vrouwen, jongens, meisjes… we spreken iemand wel eens aan of roepen iets naar een ander. Dit is niet anders voor homoseksuelen. Of misschien wel?

Boris Lange test (en beschrijft in de NRC) in Amsterdam wat er gebeurt als hij mannen aanspreekt en met ze flirt. Vriendin Lilien doet hetzelfde bij vrouwen.

 

 

Duidelijke reacties, zeker bij de mannen.

Wanneer de vraag gesteld wordt, zegt slechts 4% van de Nederlandse bevolking daadwerkelijk homofoob te zijn. Is de overige 96% daadwerkelijk zo tolerant als ze zeggen te zijn? Ben je tolerant als je zegt “Ik vind het best, maar ‘ze’ moeten me niet aanspreken, aanraken of bij me in de buurt komen”?

 

Hoe had jij gereageerd als je benaderd zou zijn geweest door Boris of Lilien?

 

 

Tagged on:                                 
%d bloggers op de volgende wijze: