Vandaag bericht COC Nederland over de oproep van President Obama tot een verbod op genezingstherapieën voor LHBT-jongeren. Genezen waarvan? Van je identiteit? Van de persoon die je bent? Van de unieke jij, die net als ieder ander de wereld een eigen kleur geeft?

Net als elke andere jongere (en elk persoon) mag elke LHBT-jongere trots zijn op de eigen IK. En terecht!

 

Leelah

17-jarige transgender Leelah heeft die vrijheid niet gevoeld toen zij door haar ouders voor genezing naar een christelijke psycholoog werd gestuurd. Het heeft geleid tot haar dood. Confidence Coaching & Counseling hoopt oprecht dat Leelah’s oproep haar dood iets te laten betekenen ook echt harde realiteit worden. In haar woorden “Fix society. Please.” is de smeekbede hoor- en voelbaar. Fix society…

 

Leelahs-Law-Facebook

Teken de petitie hier

 

 

%d bloggers op de volgende wijze: