“Wat is de Gay Pride voor jou?”

 

Gay Pride is het feest waarin iedereen zichzelf mag zijn in Nederland, maar helaas ook nog steeds een actie om bewustwording te creëren wat betreft dat gelijkwaardigheidprincipe.

 

Voor mij is het een vorm van gelijke rechten voor de LGBTi-community, maar ook een spektakel, wat soms nodig is om de aandacht te brengen. Homo’s en lesbiennes worden nog elke dag in Nederland op een onzichtbare manier gediscrimineerd. Door het juist heel oppervlakkig zichtbaar te maken, herinnert de rest van de gemeenschap zich dat homo’s ook een onderdeel vormen van de maatschappij.

 

Naar mooie vrouwen kijken ;-). Nee dat is een grapje. Het voelt een beetje als onze nationale feestdag. Dat ik openlijk trots kan zijn op wie ik ben. Samen met 1 miljoen anderen die er hetzelfde over denken. Twee jaar terug stond ik ook een boot tijdens de Canal Parade en werd helemaal emotioneel van alle support aan de kant. Echt heel bijzonder!

  

Sinds 3 jaar hoor ik ineens bij een groep ‘gay’ terwijl ik mezelf vooral fluide voel. Dus ik associeer mezelf niet direct met gay. Tegelijkertijd heeft dé Gay Pride een enorme aantrekkingskracht, omdat het een deel van mij is. Ik voel niet zozeer ‘pride’ wat betreft mijn eigen fluide geaardheid, maar vier wel graag de liefde en vrijheid van seksuele voorkeur. En ben trots op ons Nederland dat we dit hier zo kunnen vieren. Het is walgelijk en bespottelijk dat mensen om hun liefde gedood ‘mogen’ worden.

 

Ik zie het als een feest waarin seksuele diversiteit wordt gevierd, waarin veel plezier wordt gemaakt en waar sommigen de nadruk leggen op hun slechte smaak door zich te presenteren zoals ze doen.

 

Een gezellig feest, vooral de Canal Parade, en een goed initiatief dat elk jaar weer de nadruk legt op specifieke thema’s. Tolerantie is nog niet wat het zou kunnen zijn in Nederland; geweld neemt toe en terwijl bijna iedereen zegt LHBT’s te accepteren, blijkt ook dat een grote groep mensen ‘onpasselijk’ wordt van zoenende homo’s en lesbiennes. Tegenstrijdig dus.

 

Gay Pride is voor mij de jaarlijkse wake-up call: iedereen heeft het recht om gelukkig te zijn. Gelukkig zijn betekent dat je kunt zijn wie je bent en hoe je bent, en dat je dat van nature tot uiting brengt op een respectvolle manier die de vrijheid van anderen niet inperkt. De wake-up call is nodig om mij bewust te zijn en te doen blijven van het verschil tussen tolerantie en onverschilligheid.

 

Delen wie ik ben met gelijkgestemden en dat tonen aan de rest van de wereld met als doel liefde te verspreiden.

 

Klik hier om terug te gaan naar de blog 

 

%d bloggers op de volgende wijze: