“Wat is jouw persoonlijke associatie met het woord ‘pride’?”

 

Trots zijn op wie ik ben met al mijn eigen kleuren.

 

Stilstaan bij het feit dat ik mezelf mag uitdragen, en inmiddels ook uitdraag, zonder terughoudendheid, angst voor gevolgen, etc.

 

Ik ben zelf trots om homo te zijn en verberg het niet. Hoewel het fysiek niet altijd zichtbaar is, en ook niet nodig is, probeer ik het homo-zijn niet te camoufleren. Nog niet iedereen durft uit te komen. Dus door zelf er gelukkig mee om te gaan dat je homo of lesbisch bent, kun je aan mensen die nog in de kast zitten tonen dat openlijk homo zijn OK is.

 

Trots dat ik het leven leid dat ik wil leiden met mijn vriendin en dat wij samen een kindje krijgen.

 

Enerzijds trots op mezelf. Dat het ok is dat ik er voor uit ben gekomen lesbisch te zijn en dat ik er 100% ok mee ben en me ook wel trots voel. Anderzijds trots op Amsterdam, dat mij het gevoel geeft dat dat ook kan. Dat gevoel heb ik niet overal, hier wel.

 

Laten zien wie je bent, waar je voor staat, wat je bent. Daarin openheid betrachten omdat je gelooft dat je er mag zijn.

 

Pride staat voor mij voor trots dat de gay community toch wel heel ver is gekomen na veel strijd. En trots zijn op je partner en je relatie en dat iedereen dat mag zien!

 

Klik hier om terug te gaan naar de blog

%d bloggers op de volgende wijze: