De kunst van het leven

In mijn ogen is de kunst van het leven het van binnen naar buiten leven in plaats van van buiten naar binnen. Naar buiten brengen wíe je je van binnen voelt, hóe je je van binnen voelt, je passies volgen, et cetera. Ongeacht wat de omgeving of algemene normen daar van vinden of wat ze verwachten. Zijn wie je bent en wil zijn. Dat is de kern van Confidence Coaching & Counseling.
Je bent in staat je te laten leiden door je innerlijke kompas (intuïtie, gevoel). Je maakt je keuzes van binnenuit en voelt aan wat wel of niet goed voelt. Je staat dicht bij jezelf, bent lief voor jezelf en bent ook eerlijk naar jezelf toe. Je zorgt goed voor jezelf en je vertrouwt jezelf (Confidence).

Voor veel mensen ligt hier een uitdaging. De uitdaging ligt enerzijds in geloven dat je leven maakbaar is en jij de enige bent die jou echt tegen kan houden iets anders te worden, maar ook juist de enige die je voorwaarts kan laten gaan. Anderzijds omdat we zijn opgegroeid (en leven) met normen; wat is wel goed en wat niet, wat hoort wel en wat niet, wat kan wel en wat kan niet. Helaas is het niet altijd duidelijk meer welke normen en overtuigingen echt van jou zelf zijn en welke van buitenaf komen. Je hebt ze over de jaren eigen gemaakt. Dit kan er voor zorgen dat jij mogelijk niet doet of bent wat je diep van binnen wel zou willen doen of zijn.

 

Blauwdruk

hAls je nu een blauwdruk van je leven zou maken, wat zou er mogen blijven en wat zou er anders uit mogen zien om tot een definitieve versie te komen?

Wat de definitieve versie betekent, zal per persoon verschillen. Voor mij is de definitieve versie de blauwdruk van wie ik op dit moment wil zijn en hoe ik mijn leven wil leiden. Betekent dit dat dat de rest van mijn leven zo blijft? Dat denk ik niet. Mijn blauwdruk geldt tot het moment dat het me niet meer past. Op basis van wat er nu anders uit moet zien kom ik tot een nieuwe definitieve versie. Een nieuwe IK die ik graag wil zijn.

Waar jij tegenaan loopt kan zich op verschillende levensgebieden voordoen en je negatief beïnvloeden, in de weg staan of anderszins. Dit kan zowel in privé- als in werksferen spelen.

Persoonlijke begeleiding kan je helpen inzicht te krijgen in jouw blauwdruk en wat er voor heeft gezorgd dat deze er zo uitziet. Persoonlijke begeleiding kan je ook helpen tot een nieuwe blauwdruk te komen, zodat jij je leven meer leidt zoals je dat van binnen wil. Met meer plezier en zelfvertrouwen. Is dat uiteindelijk niet waar het om draait?

 

Homo-en biseksualiteit en roze ouderschap 

Confidence Coaching & Counseling biedt lifecoaching- en counseling aan voor homo’s, lesbiennes en biseksuelen, als ook roze (wens)ouders. Niches die me erg aan het hart liggen.

In het geval van homo- en biseksualiteit is dit omdat ik enerzijds weet hoe lastig de worsteling, het uit de kast komen en de (zelf)acceptatie erna is of kan zijn, en tegelijkertijd hoe fijn het is als het er uiteindelijk mag zijn! Ik kan hier als ervaringsdeskundige én als professioneel begeleider ondersteuning bij bieden en doe dat heel graag. Anderzijds omdat officiële cijfers, fora op internet, berichtgeving en mijn eigen ervaring mij laten zien dat hierbinnen nog terrein te winnen is, juist omdat het binnen onze maatschappij nog niet vanzelfsprekend is. Ik zie begeleiding gericht op dit thema daarom als erg belangrijk.

Wanneer ik het heb over roze ouderschap heb ik het over homoseksuele en lesbische stellen, die wensouders zijn. Stellen die een kinderwens hebben waar hoe dan ook een derde partij bij betrokken moet worden; anonieme donor, bekende donor, draagmoeder, eicel donor, co-ouderschap, adoptie, et cetera. Stellen die een onconventioneel gezin zullen vormen. Ook hier kan ik als ervaringsdeskundige en professioneel begeleider ondersteuning bieden in de vraagstukken die op tafel liggen.

 

%d bloggers op de volgende wijze: