Ik gun iedereen het leven te leiden dat hij/zij diep van binnen wil leiden en zich daarin ook sterk te voelen. Ik voelde zelf een grandioos gevoel van vrijheid toen ik datgene ging doen wat ik wilde en daarnaast mezelf toestond helemaal mezelf te zijn.

Wat ging ik dan doen? Via een economische studie, werk binnen Ontwikkelingssamenwerking en een cursus NLP die voor het laatste stukje besef zorgde, ontdekte ik wat ik écht leuk vind: mensen begeleiden. Daarom heb ik me vervolgens omgeschoold tot coach en counselor. Mijn passie voor coaching/counseling begint bij mijn passie voor mensen. Ik vind mensen zo ontzettend fascinerend. Wat doen ze? En waarom doen ze dat? Wat speelt er achter de oppervlakte? Mijn passie is tweeledig. Enerzijds ben ik nieuwsgierig naar mensen en onderzoek ik graag. Ik vind het interessant om op de diepere lagen met mensen bezig te zijn. Wat daar gebeurt en gebeurd is, beïnvloedt iemand. Met mezelf als instrument samen met iemand onderzoeken wat dat dan is en hoe dat beïnvloedt, bewustzijn creëren, als ook komen tot verandering vind ik een prachtig proces.

Sandra-van-Maaren22

Anderzijds zie ik om mij heen ook vaak mensen die worstelen met dingen, wat ook erg herkenbaar voor me is. Vaak is hier wat mee te doen door middel van begeleiding en het hier voor openstellen. Ik vind het zo zonde om mensen te zien blijven worstelen met steeds hetzelfde. Ik gun het mensen te leven vanuit eigen kracht, positiviteit, mogelijkheden, et cetera. De wereld kan er zoveel mooier van worden! Als coach/counselor kan ik hierin de benodigde ondersteuning bieden. De beweging zien ontstaan en iemand sterker een traject uit zien komen maakt me heel blij.

Door het volgen van de tweejarige opleiding Master Coach en vervolgens de éénjarige opleiding Master Counselor aan het Europees Instituut, ben ik geaccrediteerd coach en counselor, en begeleid ik met Confidence Coaching & Counseling mensen zoals jij.

Wanneer stond ik mezelf toe helemaal mezelf te zijn? Die toestemming gaf ik mijzelf toen ik erkende dat ik lesbisch ben en richting mijn omgeving uit de kast kwam. Ik heb dit zeker niet als een makkelijk proces ervaren en ik vond uit de kast komen lastig. Toch voelde het als vrijheid. Het was erkenning naar mezelf toe, een stuk van mijn identiteit dat uit de schaduw mocht stappen. Het mocht bestaan. Een gevoel van vrijheid dus.

Dit heeft er ook toe geleid dat ik mij specifiek richt op de niches die me vanuit mijn eigen geschiedenis na aan het hart liggen; homo- en biseksualiteit en roze ouderschap en de bijbehorende thema’s. Naast de professionele begeleiding die kan bieden in de vraagstukken die op tafel liggen, ben ik op beide vlakken ervaringsdeskundige en heb ik mensen daarmee iets extra’s te bieden. Onder andere herkenning en begrip.

%d bloggers op de volgende wijze: